Beeld: ©RDDI

Zomermijmeringen: informatiehuishouding mee in je koffer

De zomer is vaak een periode van minder vergaderen en wat meer tijd voor andere, ook belangrijke zaken. Vervelen hoef je je zeker niet! Het Summer School programma van het Leerhuis biedt een breed leeraanbod van cursussen, e-learnings en een podcastserie aan over de veranderende rol van informatieprofessionals. Verder in deze nieuwsbrief: nieuwe testversies waar je je feedback op kunt geven en zo kunt bijdragen aan de ontwikkeling van dashboards. Een terugblik op de negende Keukentafelsessie en de afronding van het project BODO. Je vindt ook cijfers over het Leerhuis Informatiehuishouding van het eerste kwartaal terug en voor wie zich alvast wil voorbereiden op een goede start na de vakantie: inschrijven voor de Masterclass Actieve openbaarmaking is nu mogelijk. Wat neem jij deze zomer mee in je koffer?

Veel zomer- en leesplezier!

Summer School gaat met jou mee op vakantie!

De zomerperiode is weer aangebroken. Dat betekent dat je meer tijd hebt voor jouw persoonlijke ontwikkeling als informatieprofessional en groei binnen ons vakgebied. Met het Summer School-programma van het Leerhuis is er altijd een leeractiviteit die bij jou past. Van cursussen en e-learnings tot podcastafleveringen, het Leerhuis biedt een breed scala aan ideale leeractiviteiten voor deze zomerperiode. Laat je meeslepen door verhalen van mede-experts met de podcast 'De veranderende rol van informatieprofessionals' of luister tijdens het opruimen naar de Leerhuis Top 40, een playlist vol met liedjes die te maken hebben met het omgaan met informatie. Eén ding is zeker, je hoeft deze zomer niet stil te zitten! Waar ga jij deze zomer mee aan de slag? 

Bekijk het volledige zomeraanbod op onze website!

Een jonge vrouw luistert met een gele koptelefoon naar muziek

Podcastserie Leerhuis: duik in de boeiende wereld van informatieprofessionals!

Van minder ervaren tot doorgewinterde experts van diverse organisaties binnen de Rijksoverheid en lokale overheden nemen je mee in hun unieke uitdagingen en kansen die ze dagelijks tegenkomen in hun werk. Sinds 3 juli is er wekelijks een nieuwe podcastaflevering. Beluister deze gloednieuwe podcastserie via Spotify of via Apple. Of ga naar de Summer School-pagina op onze website!

Check de gloednieuwe podcastserie op onze website!

Jonge vrouw luistert met een koptelefoon naar een podcast

Test de 4 nieuwste testversies van Departementale IHH-Dashboards

Het project Departementale IHH-Dashboards heeft maar liefst 4 nieuwe testversies die helpen bij de ontwikkeling van jouw dashboard. Een testversie over IHH en professionaliteit waarin indicatoren staan die gaan over een aantal aspecten van actielijn 1, een testversie over Websitearchivering, over E-mail en over Gebruik van de integrale zoekfunctionaliteit. Met feedback op de testversies draag je bij aan het verbeteren van het product. Test je mee? Check de nieuwe testversies!

Download de testversies op deze pagina

Afbeelding van een hand die aan het typen is op een toetsenbord

Hoeveel aanmeldingen had het Leerhuis IHH het eerste kwartaal van 2023?

Wist je bijvoorbeeld dat in het eerste kwartaal van 2023 in totaal 644 mensen je voorgingen en een opleiding van het Leerhuis Informatiehuishouding volgden? En de drie populairste opleidingen binnen het Leerhuis waren de Introductie datamanagement, de Basiscursus informatiebeheer en de Introductie SharePoint en informatiehuishouding. Dat en nog veel meer vind je terug op de infographic van het Leerhuis.

Bekijk de infographic van het Leerhuis

Afbeelding met een aantal cijfers van het Leerhuis Informatiehuishouding

Terugblik keukentafelsessie #9: Drie oplossingsrichtingen voor het gat tussen beleid en uitvoering

Hoe kunnen we het gat tussen beleid en uitvoering overbruggen? Waar liggen de oplossingen wanneer we kijken naar standaardisatie, wetgeving en multidisciplinaire samenwerking? Tijdens de negende keukentafelsessie sprak regeringscommissaris Arre Zuurmond met diverse tafelgasten over aansluiten bij wat er al is bij het maken van beleid, hoe digitalisering hieraan kan bijdragen en wat meer overleg tussen beleidsmakers, uitvoerders, juristen en bestuurders kan opleveren. De tiende en laatste keukentafelsessie vindt plaats tijdens het iBestuur Congres 2023 op 13 september, waarvan het thema binnenkort bekend wordt.

Lees hier het uitgebreide verslag terug van de Keukentafelsessie #9

Regeringscommissaris Arre Zuurmond zit aan tafel met een aantal gasten en bespreekt het thema van Keukentafelsessie nummer 9

Begin september op een leerzame manier met de Masterclass Actieve Openbaarmaking leidinggevenden!

Wie aan het einde van de zomer weer goed van start wil gaan met een masterclass, kan zich nu inschrijven voor de masterclass Actieve Openbaarmaking. Deze wordt verzorgd door het Leerhuis Informatiehuishouding voor leidinggevenden van schaal 12 t/m 15 in augustus en oktober.

Check de data op de website!

Afbeelding van een poppetje met daaromheen een envelop, spraakballonnetje en folder