Summer School 2023

De zomerweken, waarin je niet op vakantie bent, zijn ideaal om te investeren in zelfontwikkeling. Wil je al een lange tijd een cursus doen, maar kom je er telkens niet aan toe? Of heb je steeds geen ruimte gehad om op te ruimen? Profiteer van die lege zomeragenda en doe mee met de Leerhuis Summer School! Ga lekker onder een parasol in de tuin leren, of ga een eind wandelen en luister een van de afleveringen van onze nieuwe podcastserie. Of zet het volume op 10 en orden je eigen informatiehuishouding met een fijne playlist. Bekijk hieronder het zomeraanbod van het Leerhuis Informatiehuishouding!  

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RDDI

Podcast: De veranderende rol van een informatieprofessional

Het Leerhuis Informatiehuishouding presenteert deze zomer een nieuwe podcastserie, waarin de veranderende rol van informatieprofessionals centraal staat. De serie is een verzameling van persoonlijke verhalen van professionals binnen informatiehuishouding. Zij delen hun ervaringen en inzichten over de evolutie van hun rol door de jaren heen. Vanaf 3 juli is de podcastserie te beluisteren!

Elke aflevering bevat gesprekken en diepgaande discussies met informatieprofessionals. Sommigen komen net kijken en anderen zijn doorgewinterde experts. Zo hoor je de verhalen van informatieprofessionals bij het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Rechtbank Gelderland, Rijkswaterstaat, Raad voor de Kinderbescherming, en de kerndepartementen. Welke unieke uitdagingen, dillema’s en kansen komen zij in hun dagelijkse werk tegen?
 

-    3 juli: aflevering 1 met als gast Robert Gaarlandt, Belastingdienst
-    10 juli: aflevering 2 met als gast Werner Rovers, ministerie van Justitie en Veiligheid
-    17 juli: aflevering 3 met als gast Zineb Patroza & Albert van der Wal, Rechtbank Gelderland
-    24 juli: aflevering 4 met als gast Maarten van Damme, Rijkswaterstaat
 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RDDI

E-learnings

Start je deze zomer heel vroeg met werken vanwege het warme weer?  Of ben je je werkplek zat? Leren op het moment en de plek die bij jouw zomerplanning past?  In het Leerhuis staan meerdere e-learnings die in je eigen tijd, tempo en op elke geschikte plek kan doen. 

-    Archive by design
-    Actieve openbaarmaking
-    Basisprincipes metadata voor archiefbescheiden
-    Schrijven voor openbaarheid
-    Waardering en selectie
-    Werken met overheidsinformatie
 

Cursussen

Kom je door drukte vaak niet toe aan die opleiding die je graag wil doen, en heb je nu eindelijk wel tijd en ruimte in je agenda? Het cursusaanbod van het Leerhuis loopt gewoon in de zomer door, dus meld je snel voor een van de onderstaande cursussen aan en ga aan de slag met een (nieuw) onderwerp.  Een extra voordeel van deze klassikale lessen is de kans om met vakgenoten kennis en ervaringen uit te wisselen en jouw netwerk uit te breiden.

-    4 juli: Basiscursus digitaal informatiebeheer
-    5 juli: Verdieping kwaliteitsmanagement informatiehuishouding
-    11 juli: E-mailarchivering
-    12 juli: Helder schrijven 
-    13 juli: Verandermanagement
-    18 juli: Introductie datamanagement
-    19 juli: Marketing binnen informatiehuishouding
-    26 juli: Procesmanagement
-    3 augustus: Klantgericht communiceren
-    15 augustus: Introductie datamanagement
                             Marketing binnen informatiehuishouding
-    30 augustus: Introductie kwaliteitszorg 
-    31 augustus: Verandermanagement
 

Goed opslaan is zo gedaan

Alles op orde, dat geeft ruimte in hoofd. Dat geldt ook voor de informatie die je verwerkt. Mails, appjes, notities en beleidsstukken: alle informatie waar jij mee werkt is belangrijk. Voor jezelf, voor collega’s én voor Nederland. Niet alleen nu, ook in de toekomst. De zomermaanden lenen zich goed om op te ruimen en te archiveren. Zodat je na de zomer als alle drukte weer begint lekker op orde bent.  
Lees in deze infographic alles wat je moet weten over het goed opslaan van je documenten.
 

Goed Opslaan top 40

De beste nummers om te luisteren tijdens het op orde krijgen van je informatiehuishouding. 'Imagine' een opgeschoonde mailbox. Nooit meer een 'Information Overload', maar 'Archive The Times' in het DMS, 'So We Won't Forget'.

Video's informatiehuishouding

Of bekijk de vijfdelige videoserie waarin Valentine tips geeft over hoe jij jouw informatiehuishouding op orde kunt krijgen. Weet jij bijvoorbeeld wat je moet doen met privémails in je zakelijke e-mailbox? Of hoe je bestandsnamen zo op kunt bouwen dat ze over 5 jaar nog steeds eenvoudig terug te vinden zijn door collega’s of journalisten!

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RDDI