Archief

Informatie van de overheid moet goed vindbaar zijn. Zowel informatie van nu als van vroeger. Oude informatie kan belangrijk zijn voor onze geschiedenis of cultuur. Ook kunnen burgers en bedrijven rechten ontlenen aan de informatie op een overheidswebsite. In een rechtszaak bijvoorbeeld kan informatie van een overheidswebsite als bewijsmiddel worden gebruikt. Daarom worden oude pagina’s van deze website bewaard. 

Archief 

Dagelijks wordt een kopie van deze website gemaakt die wordt gepubliceerd op de website minocw.sitearchief.nl. Als je wilt weten wat er eerder stond op deze website, kun je daar de website 'Informatiehuishouding' terugkijken tot en met 25 januari 2019. 

In 2018 heette onze website nog geen ‘Informatiehuishouding’, maar ‘Rijk aan informatie’. Dat archief vind je op deze pagina

Hoe werkt sitearchief?

Sitearchief maakt dagelijks een kopie van de gehele website van informatiehuishouding.nl en van veel andere overheidswebsites. Het webarchief is op 2 manieren te gebruiken:

  • Zoeken op datum: 
    Je kunt door de gearchiveerde website navigeren op een bepaalde dag in het verleden, door op de kalender (in de grijze balk links op het scherm) een datum te selecteren. 
  • Zoeken op term: 
    Via de zoekbalk onder de kalender is de site te doorzoeken op een bepaalde term (de zoekbalk die binnen het archief wordt getoond op informatiehuishouding.nl, werkt níet in het webarchief). Via de optie ‘geavanceerd zoeken’ kan worden gezocht op meerdere termen tegelijk en/of binnen een bepaalde periode.