Beeld: ©RDDI

Nieuwsflits: Dé Transparantieprijs 2023

Wie doen hun uiterste best om als overheid meer informatie actief openbaar te maken? En hoe doen zij dat? In deze Nieuwsflits de spotlight op de Transparantieprijs 2023, waarvan de genomineerden bekend zijn! Net als vorig jaar wordt de Transparantieprijs Over Informatie Gesproken tijdens de ontbijtsessie van Arre Zuurmond uitgereikt door staatssecretaris Alexandra van Huffelen.

Ontbijtsessie mét uitreiking Transparantieprijs 2023

Op maandag 1 mei gaat Regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond tijdens de Ontbijtsessie ‘1 jaar Wet open overheid’ opnieuw in gesprek met Alexandra van Huffelen, Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Samen met diverse tafelgasten blikken zij terug: waar staan we nu met de Woo en welke vorderingen zijn er gemaakt? Net als in 2022 wordt ook dit jaar de Transparantieprijs Over Informatie Gesproken overhandigd aan een initiatiefnemer van een ‘transparant dossier’. De jury bestaat dit jaar uit de online kijkers die hun stem uitbrengen via de online tool Mentimeter. Kijk jij ook mee? Meld je dan aan om de uitzending online bij te wonen en stem mee!

Check de namen van de genomineerden en het volledige programma van de Ontbijtsessie op de website van de Regeringscommissaris.

Beeld: ©iBestuur / Erik Jansen - Bijschrift: In 2022 won de provincie Zuid-Holland met hun cultuurtraject openbaarmaking.

Od Kennissessie met uitreiking Kwaliteitsawards Informatiehuishouding

Op dinsdag 9 mei vindt de tweede editie van de Od Kennissessie plaats, georganiseerd door Vakblad Od met RDDI als partner. Met een uitgebreid programma, inspirerende workshops en als dagvoorzitters RDDI-directeur Jacqueline Rutjens en Eric Kokke, marketing- en communicatiemanager bij GO Opleidingen. Ga naar de workshop ‘Overheidsinformatie en gedrag’ verzorgd door Honzik Pavel, projectleider Gedrag in Overheidsinformatie (GO) of bekijk voorbeeld-dashboards en stel je vragen aan de dashboardcoach in de informatiestand van het project Departementale IHH-Dashboards. Tijdens de Od Kennissessie reikt Regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond de Od Kwaliteitsawards Informatiehuishouding uit aan die organisatie die haar dienstverlening het meest heeft verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening. Benieuwd naar wie de Od Kwaliteitsawards 2023, Informatiehuishouding gaan?

Meld je aan nu het nog kan of check het programma op de website van Vakblad Od.