Beeld: ©RDDI

Nieuwsflits: Werkdefinitie Woo-informatiecategorie Convenanten

Werkdefinitie informatiecategorie Convenanten vastgesteld

Op 4 oktober heeft de Stuurgroep PLOOI de werkdefinitie van de Woo-informatiecategorie Convenanten vastgesteld. In de vorm van een beslishulp, want over deze categorie bleek veel onduidelijkheid: wat valt er nu precies onder en wat moet je openbaar maken? In de beslishulp vind je extra toelichting en voorbeelden bij de verschillende kenmerken van een convenant. Deze kun je gebruiken om te bepalen of een document een convenant is volgens de Woo en dus op termijn verplicht actief openbaar gemaakt moet worden.

Hier vind je meer informatie over de werkdefinitie van de categorie Convenanten en de link naar de beslishulp >

Event ITenIV event 4 september

19 oktober, 15.30 uur: Inloopspreekuur 'Ervaring opdoen actieve openbaarmaking'

Heb je vragen over de werkdefinities van de eerste informatiecategorieën, waaronder Convenanten? Je kunt ze stellen tijdens het tweede maandelijkse online inloopspreekuur over actieve openbaarmaking, op donderdagmiddag 19 oktober van 15.30 – 16:30 uur via MS Teams. Op basis van ervaringen kunnen de werkdefinities nog worden aangepast voordat het verplicht wordt die categorieën actief openbaar te maken. Tijdens dit inloopspreekuur kun je ook terecht met vragen over openbaar maken via de Woo-index.

Lees meer en meld je aan >

Leerhuis Webinar

Denk mee over werkdefinities en hulpmiddelen

Je kunt nog steeds meedoen aan de tweede consultatieronde over concept-werkdefinities en hulpmiddelen voor informatiecategorieën uit de Woo. Goed uitgewerkte definities en hulpmiddelen zijn belangrijk: het gaat om informatie die op termijn verplicht actief openbaar wordt gemaakt en jouw praktijkervaring is daarbij cruciaal. Wat werkt wel en wat niet voor jouw organisatie? Wat is al duidelijk en wat moet nog verder worden uitgewerkt? Laat het vooral weten! De informele consultatieronde vindt plaats via het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) en blijft open tot en met 18 oktober.

Ga meteen naar het KIA-platform voor jouw inbreng of lees eerst het nieuwbericht.

Een vrouw en man in een leslokaal kijken geïnteresseerd