Try-out workshopreeks ‘Duik in de onderstromen’ afgerond

Om naar een weerbaarder overheid te kunnen werken op het gebied van informatie-incidenten is de try-out workshopreeks ‘Duik in de onderstromen’ georganiseerd. Een samenwerking tussen het RDDI-project Future Lab en de Cyber Innovation Hub (CIH) van het ministerie van Defensie. Hierdoor is meer inzicht verkregen in welke middelen beschikbaar zijn om als bestuurder informatie-incidenten te voorkomen. Zoals de rol van datagovernance in moderne overheidsorganisaties, de Cloud, blockchain en cognitieve oorlogsvoering.

De informatiehuishouding van het Rijk is geen geïsoleerd onderwerp, maar wordt beïnvloed door allerlei ontwikkelingen in een digitaliserende overheid. Deze ontwikkelingen worden goed verwoord in de onderstromen uit het rapport ‘De informatiehuishouding van het Rijk in 2030’.

Er is goede feedback ontvangen op de drie sessies om verder mee aan de slag te gaan. Omdat we meer collega’s inzicht willen geven in hoe de onderstromen de informatiehuishouding van het rijk beïnvloeden willen we meer ideeën generen voor het ontwikkelen van producten. Donderdag 9 juni organiseren daarom een werksessie.

Aanmelden voor werksessie 9 juni 2022

Op donderdag 9 juni 2022 organiseren wij een werksessie om te bespreken hoe we een vervolg kunnen geven aan de ‘Duik in de onderstromen’. Dit vindt plaats op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag. Heb jij ideeën en wil je graag meewerken? Laat ons weten  waar jij behoefte aan hebt. Meld je aan door een e-mail te sturen naar Future Lab Projectleider Tania Manuschevich Viaux: t.k.manuschevichviaux@minocw.nl

Meer lezen over de onderstromen?

Lees dan ons e-zine!