Bedrijven, wetenschap en maatschappelijke organisaties slaan handen ineen in maatschappelijke coalitie voor een betere informatiesamenleving

We moeten de informatiepositie van onze omgeving, zoals burgers, bedrijven, wetenschap en maatschappelijke organisatie, blijvend verbeteren. Dat kunnen we helpen realiseren door open technologie en open informatie de standaard te maken. Waarbij we uiteraard ook rekening moeten houden met privacy, beveiliging en ethiek. Maar dit kunnen we niet alleen, dit is een teamsport. Daarom slaan bedrijven, wetenschap en maatschappelijke organisaties de handen ineen in de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken.

Vertrouwen herstellen door te informeren

We roepen iedereen op om mee te doen in de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken. Een informatiecoalitie die zich sterk maakt voor een informatiesamenleving waarin de kwaliteit (tijdigheid, betrouwbaarheid en toegankelijkheid) van informatie centraal staat. Help mee het vertrouwen te herstellen bij de burger en bij overheid, maatschappelijke instanties en het bedrijfsleven en de informatieachterstand op te heffen!

Gesprek tijdens ECP Jaarfestival

Tijdens het ECP Jaarfestival van 11 november gaan de panelleden Jacqueline Rutjens (RDDI), Serv Wiemers (Open State Foundation) en Rob Nijman (IBM) onder leiding van Larissa Zegveld (Voorzitter Forum Standaardisatie) met elkaar in gesprek over de meest urgente en prangende vragen, waar de coalitie mee aan de slag moet. Wil je daarbij zijn? Meld je dan hier aan en kom ook naar de sessie 'Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving'!

Video

Kijk ook alvast naar de video, waarin Jacqueline Rutjens uitlegt waarom de maatschappelijke coalitie zo belangrijk is: