16 mei Open Donderdag: Digital Design & Architecture

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief ligt aan het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij toegankelijk. Je hebt geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel en vooraf aanmelden is niet nodig.

Op donderdag 16 mei gaat de architectuuropleiding ‘Digital Design & Architecture’ van start. Live vanuit het Nationaal Archief en via videoverbinding vanuit de Universiteit Twente in Enschede en het Maydan-plein in Kyiv vertellen onder andere Marvin Kramer, Dick Wijnveen, Mariëlle Stoelinga en John Waser meer over het curriculum.

Met de Informatie Academie als een van zijn speerpunten, richt regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond zich op het belang van een onderzoeks- en onderwijsfunctie ter verbetering van de informatiehuishouding binnen de overheid. De beschikbaarheid van goed opgeleide professionals op het gebied van informatiehuishouding is immers een noodzakelijke randvoorwaarde om de transformatie naar een responsieve overheid mogelijk te maken. Daarom start - in samenwerking met de Universiteit Twente - de postmaster ‘Digital Design & Architecture’, die er mede voor gaat zorgen dat er zaken gaan veranderen.

Deze opleiding, met een breed curriculum dat alle aspecten van de informatiehuishouding oppakt, moet het tij binnen de overheid gaan keren, voor een transformatie naar een responsieve overheid. Zie voor meer informatie dit nieuwsbericht.

Live vanuit het Nationaal Archief en via videoverbinding vanuit de Universiteit Twente in Enschede en het Maydan plein in Kyiv vertellen onder andere Marvin Kramer, Dick Wijnveen, Mariëlle Stoelinga en John Waser ons meer over het curriculum. De verschillende activiteiten van de opleiding, de leerlijnen, deelnemers en de samenwerking tussen overheid en onderwijs komen allemaal aan bod.