18 april Informatiebeheer ontmoet: Privacy by Design

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie OCW, Hoftoren

Rijnstraat 50, 2515 XP Den Haag, (tegenover Den Haag CS)

Zet in mijn agenda

Het Leerhuis Informatiehuishouding organiseert samen met het Nationaal Archief een nieuwe reeks Informatiebeheer ontmoet: Privacy by Design! In 3 bijeenkomsten, met adviseurs uit in het I-domein van de overheid, ict’ers die systemen inrichten, privacy officers, privacy juristen en functionarissen gegevensbescherming bespreken we casussen uit de eigen praktijk. 

De overheid verwerkt op grote schaal persoonsgegevens: van ambtenaren en nog veel meer van burgers. Bij de verwerking van persoonsgegevens opereer je in het grensgebied van de Archiefwet en de AVG. Daar bevindt zich geen duidelijke grens: er is sprake van wetgeving die betrekking heeft op dezelfde gegevens, maar gericht is op verschillende belangen. Het is erg ingewikkeld om hier binnen je organisatie een juiste balans in te vinden. 'Informatiebeheer ontmoet: Privacy by Design' helpt je om samen met experts uit verschillende disciplines de juiste afwegingen te maken.

Ga naar de website van het Leerhuis Informatiehuishouding voor meer informatie en aanmelden.