Leerhuis Informatiehuishouding

Van klassikale cursussen, webinars en e-learnings tot infographics. Het Leerhuis Informatiehuishouding biedt een breed sala aan leermogelijkheden. Naast het vaste cursusaanbod is er een wisselend actueel aanbod van e-learnings, podcasts en webinars. Het aanbod van het Leerhuis is uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van het Rijk, ZBO's en Agentschappen. 

Animatie Leerhuis Informatiehuishouding

In deze animatie wordt uitgelegd wat het Leerhuis Informatiehuishouding doet. In het Leerhuis vindt de moderne informatieprofessional alles voor professionele ontwikkeling. 

Tip: klik op cc voor de ondertiteling.

Informatie is van groot belang voor het functioneren van de overheid.

Daarom is het essentieel dat de informatie waarmee een overheidsorganisatie werkt, klopt, betrouwbaar, authentiek en duurzaam toegankelijk is.

Zowel voor burgers als voor rijksambtenaren.

Ooit was informatie overzichtelijk, vormvast en vooral analoog.

Ooit was de informatiebeheerder, de beheerder van de informatie, maar nu niet meer.

De informatiebeheerders van vandaag zijn informatieprofessionals en doen veel meer dan archiefbeheer.

Je bent flexibel en snel, digitaal georiënteerd.

Je begrijpt dat informatie cruciaal is voor efficiënt en consistent handelen.

Je weet dat accurate en toegankelijke informatie nodig is voor openbaarheid en transparantie en bovendien helpt bij de geschiedschrijving van Nederland.

Daardoor maak je het mogelijk dat de overheid haar werk op een goede en inzichtelijke wijze kan uitvoeren.

In het Leerhuis vindt de moderne informatieprofessional alles voor professionele ontwikkeling.

Cursussen en trainingen, leerexpedities, e-learnings, video's, een kennisbank en faciliteiten om in contact te komen met collega's.

Niet alleen vakinhoudelijke cursussen maar ook activiteiten gericht op communicatie, kwaliteit, processen, datamanagement en ICT.

Allemaal afgestemd op jouw behoefte. Wordt iemand die problemen oplost, te hulp schiet bij information overload, zorgt voor bewijsvoering en bedrijfsvoering.

Wordt iemand die bijdraagt aan een transparante overheid en aan betere dienstverlening van die overheid aan de burgers van ons land.

Van informatiebeheerder tot informatieheld.

Dat doe je met het Leerhuis.

Het Leerhuis Informatiehuishouding is begin 2022 gestart als project van RDDI. Met als doel informatieprofessionals binnen het Rijk een gevarieerd leeraanbod te bieden. Zo stimuleren we persoonlijke ontwikkeling om samen de informatiehuishouding van het Rijk te verbeteren. Het Leerhuis richt zich voornamelijk op informatieprofessionals, maar biedt inmiddels ook cursussen en trainingen voor andere rijksmedewerkers en leidinggevenden. 

Naar de website van het Leerhuis