Maatwerk

Liever een leerplan of opleiding op maat?

Wil je als team of organisatie aan de slag met een op maat gemaakt leerplan om bijvoorbeeld kennis op te frissen bij bestaande medewerkers of juist specifiek voor nieuwe medewerkers? Het Leerhuis Informatiehuishouding kan jullie helpen bij dit soort ontwikkelvraagstukken. Let wel op, voor dit soort verzoeken hebben wij beperkte capaciteit beschikbaar om het regulier aanbod te kunnen blijven aanbieden. Afhankelijk van de grootte van het maatwerktraject hebben wij, en de opleiders, capaciteit voor ongeveer twee tot drie trajecten per kwartaal.

Twee soorten maatwerk

Alle fysieke trainingen van het leerhuis zijn te vinden op de pagina met het cursusaanbod. Deze zijn beschikbaar voor vrije inschrijving.
Het standaard maatwerk dat we aanbieden bestaat uit één of meerdere cursussen voor een doelgroep. Daarbij wordt rekening gehouden met specifieke casuïstiek en/of organisatiedoelstellingen. Daarnaast is het mogelijk om een volledig nieuwe cursus te ontwikkelen die past bij jullie leerdoelen. Een voorwaarde daarbij is dat de cursus zo wordt ontwikkeld dat deze ook voor andere Rijksorganisaties geschikt/toepasbaar is.

Ontwikkelproces maatwerk traject

  1. We starten met een intake. Hierin brengen we in kaart wat de leerdoelen zijn en hoe die aansluiten op de organisatie- en/of teamdoelstellingen. Daarnaast bespreken we de doelgroep en het verwachtte aantal deelnemers.
  2. Met deze leerdoelen brengen we in kaart welke bestaande cursussen aansluiten op die behoefte. Naast de cursussen besteden we graag ook aandacht aan het leren op de werkplek en hoe dit bevorderd kan worden. Leren stopt immers niet wanneer je cursus is afgerond.
  3. Indien het huidig cursusaanbod niet aansluit op de gestelde leerdoelen, maar deze leerdoelen wél passen binnen het Leerhuis, wordt contact opgenomen met een van de opleiders en gaat het vervolgtraject van start. Hiermee wordt een nieuwe cursus ontwikkeld.
  4. Indien het huidig cursusaanbod wel past bij de leerdoelen stellen we samen, maar met jullie in the lead, een leerplan op waarin we de informatie uit eerdere stappen verwerken.
  5. Nadat we gezamenlijk akkoord zijn met het leerplan, plannen we de benodigde cursussen in.  

 
Neem contact op met het leerhuis via ons mailadres (leerhuisihh@minocw.nl). Wij helpen jullie graag verder met de ontwikkelbehoefte!