Inzet departementale dashboards verbetert de informatiehuishouding

De departementen werken aan de verbetering van hun informatiehuishouding. Dashboards helpen daarbij, onder meer door inzicht te geven. Om goede dasboards in te richten heeft project Departementale IHH-Dashboards meerdere testversies ontwikkeld om aan de slag te gaan met indicatoren voor Woo-verzoeken, Openbaarmaking, Applicaties en Toepassen van Selectielijsten. De dashboardcoach kan het toelichten tijdens de Od Kennissessie op 9 mei, waar ook voorbeeld-dashboards getoond worden.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Vakblad Od

Aan de slag met Testversies IHH-Dashboards? Geef je feedback voor 1 juni!

Benieuwd geworden naar de testversies? Bekijk alle testversies waarmee je direct aan de slag kunt! Je wordt uitgenodigd om feedback te geven op de testversies van de uitwerkingen van het project. Wij zijn ook erg geïnteresseerd in jouw eigen praktijkvoorbeelden. Mail je feedback en praktijkvoorbeelden naar dashboardcoachihh@minocw.nl. Vermeld hierbij op welke testversie je reageert.

Mock-up Woo-verzoeken: zo ziet een voorbeeld-dashboard eruit

De dashboardcoaches hebben een voorbeeld-dashboard (mock-up) gemaakt voor het in beeld brengen van de afhandeling van Woo-verzoeken. De mock-up brengt naast de standaardinformatie ter inspiratie een aantal extra filtermogelijkheden in beeld die voor jouw organisatie interessant kunnen zijn. Voor organisaties met Digidoc is het voorbeeld via Doc-Direkt beschikbaar. Ook de leden van de Projectgroep en Klankbordgroep van project Departementale IHH-Dashboards hebben toegang tot de mock-up. Wil je meer weten over dit voorbeeld-dashboard? Mail dan dashboardcoachihh@minocw.nl, en vermeld “Mock-up Woo-verzoeken”.

Meer weten?

Kijk op de projectpagina voor meer informatie over Departementale IHH-Dashboards. Of lees voor een voorbeeld uit de praktijk het uitgebreide artikel op de website van Vakblad Od.