Meld je aan voor de werksessie ‘Implementatie e-mailarchivering’

In samenwerking met ICTU en het Nationaal Archief organiseert RDDI  op 23 september en 4 oktober de werksessie ‘Implementatie e-mailarchivering’. Tijdens deze werksessie word je bijgepraat over de actuele ontwikkelingen rondom e-mailarchivering en hoor je welke stappen je nog moet zetten. Deze sessie is met name geschikt voor projectleiders e-mailarchivering of rijksmedewerkers die zich bezighouden met het Actieplan Open op Orde.

Vergroot afbeelding email op laptop 2
Beeld: ©RDDI / Erik Jansen

Het belang van e-mailarchivering

E-mail heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot het voornaamste communicatiemiddel binnen de Rijksoverheid. De hoeveelheid e-mails die elk jaar wordt verzonden en ontvangen is zeer omvangrijk. 

Het Meerjarenplan Verbetering Informatiehuishouding Rijk schrijft voor dat alle rijksorganisaties in 2021 een werkwijze voor e-mailarchivering moeten invoeren, waarbij geldt dat in principe alle e-mail van ambtenaren bewaard wordt voor een periode van tien jaar. Na die periode worden de e-mails óf vernietigd óf overgedragen aan het Nationaal Archief. Wil je weten hoe jij ervoor kan zorgen dat dit succesvol wordt geimplementeerd? 

Volg dan de online werksessie ‘Implementatie e-mailarchivering’.

Wat is jouw rol en welke ondersteuning is beschikbaar?

Tijdens een interactieve werksessie ‘Implementatie e-mailarchivering’ gaan we met elkaar in gesprek over de instrumenten die beschikbaar zijn en over jouw rol om dit in goede banen te leiden. Na afloop van deze werksessie weet je:

  • Waarom e-mailarchivering van belang is;
  • Wat de ‘capstone-methodiek’ inhoudt en wat de stand van zaken is rondom de verschillende technische oplossingen;
  • Welke stappen je moet doorlopen om tot een succesvolle implementatie te komen;
  • Welke rol jij als projectleider speelt in deze (cultuur)verandering;
  • Welke ondersteuning beschikbaar is en waar je die kunt vinden.

Meld je aan voor de online werksessie

De werksessie vindt digitaal plaats. Je hebt de keuze uit onderstaande datums. Klik op de link om je aan te melden (het formulier vind je onderaan de pagina die wordt geopend):