18 april Training Gedragsverandering en overheidsinformatie voor leidinggevenden

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Den Haag (of Incompany)

Een goed functionerende overheid vormt de basis van onze democratie. Dat begint bij volledige, betrouwbare en transparante overheidsinformatie. De komende jaren verbetert de manier waarop we bij de Rijksoverheid omgaan met informatie. Ambtenaren weten en voelen zich verantwoordelijk voor hun bijdrage aan goede informatiehuishouding. Het management geeft hier aandacht aan, geeft het goede voorbeeld en stuurt hierop.

Vergroot afbeelding 4 personen in een klas. Een vrouw en een man staan voor de klas en hebben een gesprek met elkaar.
Beeld: ©Rijksoverheid

Leidinggevenden spelen een belangrijke rol in het gedrag van hun teamleden. De succesvolle leiders van vandaag zijn leiders die in staat zijn om veranderingen te starten, te begeleiden en te borgen. Dit vraagt om een bewuste kijk op verandering: weten waar je naartoe wilt, weten wat er speelt bij je mensen en daarop inspelend de juiste veranderstrategie uitkiezen.

Inhoud

In de training leer jij over hoe je vanuit jouw rol als leidinggevende gericht kan interveniëren op het gedrag van je medewerkers rondom informatiehuishouding. Tussen de verschillende bijeenkomsten ga je gericht aan de slag met de verandering in de dagelijkse werkpraktijk. Zo is het effect direct zichtbaar, maar belangrijker nog: je komt echt in actie door ervarend te leren.

Ter voorbereiding

In de training gaan we niet dieper in op de inhoud van de WOO. Volg ter voorbereiding  de e-learning actieve openbaarmaking.

De e-learnings zijn beschikbaar bij de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) en staan onder het thema Informatiehuishouding.

Datum

Investering is meerdaags 3 dagdelen:

  1. dinsdag 18 april 2023
  2. dinsdag 30 mei 2023
  3. dinsdag 13 juni 2023

De  training is van 14:00 tot 17:00.

Deze training is ook incompany mogelijk.  Neem hiervoor contact op met Roxanne Zobdeh via roxanne.zobdeh@rijksoverheid.nl

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. RDDI financiert de training.

Locatie

Den Haag of Incompany

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. 

Aanmeldformulier Training Gedragsverandering en overheidsinformatie voor leidinggevenden

Datum(verplicht)
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanmelding te kunnen verwerken. Uw persoonsgegevens worden daarna vernietigd. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)