RDDI-directeur Jacqueline Rutjens genomineerd als Ambtenaar én Overheidsmanager van het Jaar!

Onze eigen RDDI-directeur Jacqueline Rutjens is een van de genomineerden voor de verkiezing van ‘Ambtenaar van het Jaar’. Vanaf vandaag tot 24 oktober kun je je stem uitbrengen op Jacqueline, zodat zij in de Top 12 komt! Naast deze nominatie staat zij ook op de shortlist van de acht overgebleven genomineerden voor ‘Overheidsmanager van het Jaar’! Een opsteker voor de informatiehuishouding dat hiermee extra in de aandacht komt.

Vergroot afbeelding Jacqueline Rutjens
Beeld: ©RDDI

Stem op Jacqueline! Stem op informatiehuishouding!

In de nominatie voor Ambtenaar van het Jaar 2023 wordt Jacqueline Rutjens beschreven als “Een allround programmamanager die zich het vak informatiebeheer/archivering heeft eigen gemaakt en een krachtig RDDI-programma neerzet. Weerstanden in de top en operationeel in de organisatie weet te duiden en overwinnen”.

De Top 100 staat sinds dinsdag 26 september op www.ambtenaarvanhetjaar.nl. Tot woensdag 24 oktober 13.00 uur mag iedereen stemmen. Dat kan via het stemformulier op de website van Publiek Denken. Op vrijdag 26 oktober 2023 wordt bekend wie in de Top 12 staan. Een jury onder leiding van Karin Sleeking, directeur van A&O fonds Gemeenten bepaalt wie zich straks Ambtenaar van het Jaar 2023 mag noemen. Daarnaast is er ook een publieksprijs voor degene met de meeste stemmen. Wie de winnaar is van de Publiek denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2023 wordt bekendgemaakt op 14 december.

Overheidsmanager van het Jaar

“Met Passie en Plezier voor de Publieke Zaak” is het thema van de verkiezing tot Overheidsmanager van het Jaar. Het team van RDDI is trots dat Jacqueline Rutjens naast de nominatie voor Ambtenaar van het Jaar ook op de shortlist staat voor de verkiezing tot Overheidsmanager van het Jaar. “Als voorvrouw van het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding zet Jacqueline Rutjens zich in voor openbaarheid. Ze zorgt voor zichtbaarheid van dit grote en complexe dossier. ‘Practice what you preach’ is haar motto. Ze zoekt de verbinding met tal van organisaties en weet concrete resultaten te boeken. Dit alles doet zij zonder de ontwikkeling van haar eigen organisatie uit het oog te verliezen. Met haar enorme kennis en motivatie inspireert zij haar collega’s om zich in te zetten voor de publieke zaak.” Aldus de motivatie van de jury om haar op de shortlist te zetten. De winnaar van deze award zal door de jury op de avond van de Overheidsawards, 28 november 2023, bekend worden gemaakt.