Juryverslag van de Od Kwaliteitsawards 2023

De eerste editie van de Od Kwaliteitsawards was een groot succes. De Od Kwaliteitsawards worden uitgereikt aan organisaties die hun dienstverlening aanzienlijk hebben verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening. In de categorie ‘centrale overheid’ nam het ministerie van Justitie en Veiligheid de eerste prijs mee naar huis. In de categorie ‘decentrale overheid’ was dit de gemeente Tilburg. Waarom zijn juist zij als winnaar uit de bus gekomen van de in totaal 13 binnengekomen inzendingen?

Lees nu het juryverslag met de overwegingen van de jury en hun beoordelingen van de finalisten.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Od Vakblad
Winnaars Od Kwaliteitsawards 2023

Juryleden van de Od Kwaliteitsawards 2023

De jury bestond naast Jacqueline Rutjens, onze programmadirecteur bij het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding uit: juryvoorzitter Jeroen Jonkers (VNG en hoofdredacteur van vakblad Od), Tom Dalderup (voorzitter van de IT-Infra community bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals KNVI), Roland Bisscheroux (directeur-archivaris Waterlands Archief tevens lid van de adviescommissie Archieven KVAN) en Tom de Smet (directeur Archieven, Dienstverlening & Innovatie bij het Nationaal Archief).

Meedingen naar de Od Kwaliteitsaward 2024?

Het duurt natuurlijk nog even, maar je kunt 18 juni 2024 nu alvast in je agenda zetten. Op die datum worden volgend jaar de Od Kwaliteitsawards uitgereikt. Ding mee en hou de website van Od Vakblad in de gaten voor meer informatie.