Ontdek de boeiende wereld van informatieprofessionals met de podcastserie van het Leerhuis

Het Leerhuis presenteert deze zomer, als onderdeel van de Summerschool, een nieuwe podcastserie, waarin de veranderende rol van informatieprofessionals centraal staat. De serie is een verzameling van persoonlijke verhalen van professionals binnen informatiehuishouding. Tijdens verschillende afleveringen delen zij hun ervaringen en inzichten over de evolutie van hun rol door de jaren heen. Zet het in je zomeragenda!

Wat kun je verwachten?

Elke aflevering omvat gesprekken en diepgaande discussies met informatieprofessionals waarmee prachtige perspectieven, inzichten en verhalen worden geboden die we graag met je delen. Van minder ervaren tot doorgewinterde experts, van diverse organisaties binnen de Rijksoverheid en lokale overheden - onze gasten nemen je mee in hun unieke uitdagingen en kansen die ze dagelijks tegenkomen in hun werk. Zo hoor je de verhalen van informatieprofessionals bij het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Rechtbank Gelderland, Rijkswaterstaat, Raad voor de Kinderbescherming, en de kerndepartementen. Samen met al deze gasten belichten we de unieke uitdagingen, dillema’s en kansen die elk van hen in hun dagelijkse werk tegenkomt.

Mis de eerste aflevering niet!

Benieuwd naar de eerste aflevering? In de allereerste aflevering neemt Robert Gaarlandt, informatieprofessional bij Belastingdienst, je mee in de verandering van zijn werkzaamheden. Zo vertelt hij dat het vakgebied de afgelopen jaren veel complexer is geworden. Onderdelen zoals e-mailarchivering, web archivering en social archivering komen de laatste jaren om de hoek kijken terwijl deze nooit eerder aan bod zijn gekomen. De rol van een informatieprofessional verschuift daarom steeds meer in de richting van IT waardoor je als informatieprofessional moet kunnen zorgen dat de voorzieningen op orde zijn om dit vervolgens te vertalen naar IT. Robert geeft aan dat je binnen informatiehuishouding elke dag blijft leren. Informatie is cruciaal, je hebt het in het dagelijks leven nodig en het moet betrouwbaar zijn. Dit laatste onderwerp wordt echter steeds lastiger door nep nieuws en bijvoorbeeld Chat GPT.

Wil je meer weten?

Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten voor verdere updates!

Praat met ons mee!

We kijken ernaar uit om nog meer stemmen en verhalen uit ons diverse vakgebied te horen! Wil je zelf deelnemen als gesprekspartner in de podcast of een collega nomineren? Neem dan contact met ons op via leerhuisihh@minocw.nl.