Open Amsterdam winnaar Transparantieprijs

Tijdens de Ontbijtsessie '1 jaar Woo' stonden Regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond, Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen, Eppo van Nispen tot Sevenaer en andere tafelgasten stil bij wat de Wet open overheid (Woo) betekent voor openbaarmaking, inclusiviteit en toegankelijkheid, en regie op eigen gegevens. De staatssecretaris maakte de winnaar van de Transparantieprijs 2023 bekend, een initiatiefnemer van een ‘transparant dossier’. Dit jaar bestond de jury uit de online kijkers. Met 44% van de stemmen was de gemeente Amsterdam met Open Amsterdam de winnaar! Op deze website Open Amsterdam kan gezocht worden naar documenten die de Gemeente Amsterdam openbaar heeft gemaakt.

Lees het verslag van de uitreiking op de website van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©iBestuur