Verslag Keukentafelsessie #8 ‘Nieuwe informatiewet nodig?’

Op donderdag 20 april was de Keukentafelsessie #8 in de bibliotheek in Zutphen over de vraag 'Moet er een nieuwe informatiewet komen?' Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, werd gekozen om het vraagstuk “van buiten naar binnen” af te pellen, zei Regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond. “We beginnen bij de burger, verkennen daarna wat de overheid hierin mag en moet doen en tot slot bespreken we welke sturing nodig is.” De huidige informatiebepalingen in de diverse wetten sluiten niet voldoende aan, en pakken wellicht ook niet alle problemen op waar burgers en bedrijven in de informatiesamenleving mee kampen. Bovendien is sturing op ICT beperkt mogelijk. Kortom: voldoende stof voor gesprek aan deze achtste keukentafel.

Lees het verslag van de Keukentafelsessie #8 op de website van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding of kijk de video terug.

Vergroot afbeelding Keukentafelsessie #8 Zutphen
Beeld: ©iBestuur
Het Keukentafelgesprek vond plaats op 20 april in de bibliotheek in Zutphen.