Informatiehuishouding op orde gekregen?

Donderdag 23 maart was het tijd voor ‘Ontmoet en leer!’, hét evenement voor nieuwe informatieprofessionals. Dit werd georganiseerd door Open op Orde bij het Nationaal Archief. Het onderwerp? De informatiehuishouding op orde krijgen!

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RDDI / Lex van Lieshout

Fotoimpressie van evenement Ontmoet en leer!

Kennissessie NA en mini-workshops Leerhuis met o.a. 30 seconds-spel

In het eerste deel van de middag kregen de deelnemers een hartelijk welkom van Inge Baars (KIA). Hierna volgde een mini-introductie van Eric Peters (RDDI, Open op Orde) over het ontstaan van het programma Open Overheid, spoor Informatiehuishouding. Dagelijks wordt er met verschillende stelselpartners gewerkt aan de grote veranderopgave, namelijk de informatiehuishouding op orde krijgen. Wat hierbij een belangrijke rol speelt, is het archiveren van e-mail.

Door Vincent Hoolt en Geert Leloup (Nationaal Archief) werd na de mini-introductie een interessante kennissessie verzorgd over “de sleutel tot e-mailarchivering”. Aansluitend was het tijd voor drie mini-workshops, verzorgd door het Leerhuis. De informatieprofessional kon kiezen tussen ‘Marketing van informatiehuishouding’ (o.l.v. Eric Kokke), ‘Onboarding informatieprofessional’ (o.l.v. Hafsa Hajji en Nasira Mezgouti) en ‘Leerexpeditie en informatiebeheer ontmoet’ (o.l.v. Janneke de Jong). Zo hebben de informatieprofessionals bij de leerexpeditie 30 seconds gespeeld, een leuke informele manier van leren!

Afkortingenquiz en speeddates informatieprofessionals

Het tweede deel van de middag begon met de ‘Afko quiz’. Je raadt het al: er kwamen veel afkortingen voorbij. Na de quiz hebben informatieprofessionals speeddates gehad met de vertegenwoordigers van Doc-Direkt, RDDI, ODI: I-Interim & I-Partnerschap, Versterking IHH-capaciteit, KIA en het Innovatielab tekstberichten Nationaal Archief.

Aan het eind van de middag werd nog nagepraat op de Open Donderdag borrel die in het teken stond van het initiatief vanuit team Regeringscommissaris voor het opstellen van een Algemene informatiewet. Kortom, het was een geslaagde middag!

Ben jij er de volgende keer ook (weer) bij? Of bij een van de andere evenementen op het gebied van informatiehuishouding? Hou onze Activiteitenagenda in de gaten!