Meld je aan voor de Thematiendaagse De gebruiker centraal!

Maandag 20 tot en met vrijdag 31 maart organiseert Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) een Thematiendaagse. De gebruiker van archief- en overheidsinformatie in al zijn vormen staat centraal.

Aanmelden voor de workshops en webinars is nu mogelijk via de overzichtspagina.

Een greep uit de workshops en webinars

  • Digi-toegankelijk by design:

Informatie die je online aanbiedt, moet toegankelijk en inclusief zijn. Tico Koopmans, specialist digi-toegankelijkheid bij het Nationaal Archief, geeft in deze workshop tips over het digi-toegankelijk aanbieden van informatie. En dan niet als een snelle truc achteraf, maar aan de hand van fundamentele keuzes.

  • Work smart not hard: het verhogen van archiefintelligentie via microlearning:

Een werkgroep van het Noord-Hollands Archief deelt ervaringen met het verhogen van archiefintelligentie: de kennis die nodig is om iets in archieven terug te vinden. Met het doel die kloof verder te dichten ontwikkelde de werkgroep producten die in zo kort mogelijke tijd archiefintelligentie kunnen vergroten. In een webinar leren deelnemers die producten zo effectief mogelijk in te zetten.

  • Digitale toegankelijkheid voor ambtenaren:

VNG GRIP op informatie verzorgt een webinar over digitale toegankelijkheid voor ambtenaren. Meer en meer worden archieven vervroegd overgebracht. Die zijn niet altijd meteen vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Wat is er wel mogelijk? Praktijkervaringen bij het Streekarchief Voorne-Puuten en Regionaal Archief Rivierenland maken dit duidelijk.