Samen aan de slag voor een betere informatierelatie

“De versterking van de informatiepositie van de burger staat al meer dan tien jaar op de agenda en is nog steeds urgent en actueel. De doelen zijn helder. Maar hoe we daar komen is de uitdaging.” Zo sprak debatleider Marc van Hilvoorde, plaatsvervangend CIO Rijk en lid van Forum Standaardisatie tijdens het ECP Jaarfestival 2022.

Dat is een jaar nadat maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken, een initiatief van het RDDI, NLdigital en iBestuur, van start ging. Nu publiceert de coalitie een manifest waarin het namens alle aangesloten partijen zeven zorgen en zeven oplossingen presenteert, waar het samen met de overheid aan wil werken.

Vergroot afbeelding Manifest maatschappelijk coalitie
Beeld: ©Paul Ridderhof / Paul Ridderhof

Debat over hoe we daar komen

Tijdens het ECP Jaarfestival 2022 gingen diverse vertegenwoordigers van partijen die deel uitmaken van de maatschappelijke coalitie met elkaar in debat over stellingen die zijn gerelateerd aan deze zorgen en oplossingen. Lees het volledige verslag hiervan in het artikel ‘Heldere doelen, en nu actie’ in het e-magazine Over Informatie Gesproken 2023.