Informatie is als liefde

Hergebruik van overheidsinformatie zo makkelijk mogelijk maken; dat is waar Maarten Marx, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken, binnen het NWO Access programma aan werkt.

Marx: “Informatie is als de liefde, je moet er iets mee doen, want anders verliest het z’n waarde. Anders dan kolen of gas kun je informatie niet opgebruiken; door informatie te combineren ontstaat nieuwe informatie.”

Als we het over de informatiehuishouding van de overheid hebben, hebben we het ook over de informatierelatie tussen overheid en burgers en bedrijfsleven. Daar is nog veel ruimte voor verbetering. Hoe Marx wil bijdragen aan het mogelijk en makkelijk maken van hergebruik van informatie lees je in het e-magazine Over Informatie Gesproken 2023 van iBestuur.

Check het volledige artikel ‘Woo-verzoeken, van hoofdpijndossier naar waarde voor de samenleving’.