Boekpresentatie en Open Donderdagborrel

Op 6 oktober 2022 start het Nationaal Archief met De Open Donderdagen-borrels op elke even week van de maand. Professionals van binnen en buiten de overheid komen hier op informele wijze samen voor een kennismaking, het uitwisselen van ideeën en netwerken. Elke tweede even week is er een spreker om kennis over informatiehuishouding te delen. De borrels vormen een vast onderdeel van ‘de Informatie Academie’ die nu achter de schermen wordt vormgegeven en zijn gratis toegankelijk. Je hebt geen rijkspas nodig om aan te sluiten.

Datum: 6 oktober 2022

Tijd: 16:00 – 18:30

Locatie: Het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rijksoverheid

Boekpresentatie ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’

Voorafgaand aan de borrel vindt een boekpresentatie plaats van de uitgave ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’. Deze start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur met aansluitend dus de borrel. Tijdens deze presentatie wordt ook het eerste exemplaar overhandigd aan de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Maarten Schurink. Leden van de redactie en medewerkers aan het boek bespreken in het kort de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen.

Gastspreker is Meike Bokhorst, senior wetenschappelijk medewerker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Daarna vindt een panelgesprek plaats met Erik Pool, sinds 2021 programmadirecteur Dialoog en Ethiek (Rijksoverheid), en Caroline Raat, staats- en bestuursrechtjurist en bestuurswetenschapper. Arre Zuurmond, regeringscommissaris informatiehuishouding, leverde ook een bijdrage. 

Aanmelding

De bijeenkomst is bedoeld voor rijksambtenaren (werkzaam in beleid, uitvoering of toezicht), bestuurders, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. Wil je fysiek of via de livestream aanwezig zijn bij de boekpresentatie? Schrijf je dan hier in. Het aantal plaatsen op locatie is beperkt. Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van Het recht op ambtelijk vakmanschap.

Meer informatie

Uitnodiging boekpresentatie 'Het recht op ambtelijk vakmanschap' - Stichting Beroepseer

Datum: Donderdag 6 oktober 2022
Tijd: 13.00 – 16.00 uur. Inloop vanaf 12.30 uur, met een netwerkborrel na afloop
Locatie: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag