E-learnings Actieve openbaarmaking geactualiseerd

Op 1 mei is de Wet open overheid in werking getreden. Dit was voor RDDI aanleiding om de e-learnings Actieve openbaarmaking te actualiseren met nieuwe voorbeelden en links. Heb je de e-learning voor rijksmedewerkers of voor leidinggevenden nog niet gevolgd, dan is dit het moment!

De e-learnings ‘Actieve openbaarmaking’ gaan in op het waarom, het wat en het hoe van actieve openbaarmaking: waarom maakt de overheid steeds meer informatie actief openbaar, wat wordt er actief openbaar gemaakt, en hoe doe je het - oftewel, wat betekent het voor jouw werk? Zo krijg je een goede introductie op het onderwerp en weet je hoe jij bij kunt dragen aan een transparantere overheid.

De e-learnings zijn beschikbaar in twee varianten: voor rijksmedewerkers en voor leidinggevenden. Beide varianten gaan in op de redenen achter actieve openbaarmaking, de wetgeving en de praktijk (wat maak je wel openbaar en wat niet). Daarnaast hebben beide varianten een module over jouw bijdrage aan meer openbaarheid, vanuit je rol als medewerker of als leidinggevende.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Wacht dan niet langer. De e-learnings zijn beschikbaar bij de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) en staan onder het thema Informatiehuishouding. Registratie en deelname zijn kosteloos voor medewerkers van de rijksoverheid.

Onder hetzelfde thema bij RADIO vind je ook de Digitale kaartenset actieve openbaarmaking. Dit is een gesprekstool die je helpt om het gesprek aan te gaan over openbaarmaking binnen je team. Een goede volgende stap na het doen van een e-learning!