Schrijf je in: klankbordgroepen fysieke materialen en ruimtes & vervanging en vernietiging

In de eerste helft van maart organiseert het ministerie van OCW twee klankbordgroepen. Op 7 maart over fysieke materialen en ruimtes en op 10 maart over vervanging en vernietiging. Hieronder volgt meer informatie over beide bijeenkomsten en een link om je in te schrijven.

Fysieke materialen en ruimtes

Ook anno 2022 worden nog fysieke materialen gevormd. En het materiaal uit het verleden moet ook in de toekomst goed beheerd worden. Naast algemene eisen voor duurzame toegankelijkheid en specifieke eisen voor digitale documenten zal de nieuwe archiefregeling ook bepalingen bevatten voor fysieke materialen, klimatologische omstandigheden, ruimtes en gebouwen. Het ministerie van OCW organiseert daarom op 7 maart 2022, van 14.00-15.30 uur een klankbordgroep.

Vervanging en vernietiging

Vervanging en vernietiging: vertrouwde concepten die in de Archiefwet 2021 behouden zijn en opnieuw uitgewerkt zullen worden in het Archiefbesluit en de Archiefregeling. Daarover organiseert het ministerie van OCW op 10 maart 2022 nog een klankbordgroep, van 13.00-14.30 uur.

Toevoeging: de klankbordgroep van 10 maart is wegens grote belangstelling al vol. Daarom is er nog een klankbordgroep over vervanging en vernietiging op 14 maart!

Inbreng op beide onderwerpen is in 2021 opgehaald door middel van diverse expertsessies. De voorstellen op dit onderwerp zijn al besproken in de stuurgroep Archiefbesluit & Archiefregeling (ABAR). Het doel van de klankbordgroepen is om deze voorstellen in een bredere groep voor te leggen en te toetsen ten behoeve van definitieve gedachte- en besluitvorming.

Inschrijven

Wil je graag meedenken en meepraten over fysieke materialen en ruimtes en/of vervanging en vernietiging? Schrijf je dan snel in. Er kunnen per klankbordgroep maximaal 20 personen deelnemen.

Aanmelden kan via de link naar onderstaande gebeurtenissen op KIA:

Deadline voor inschrijving is vrijdag 25 februari. Dit in verband met het toesturen van de voorbereidende nota. Bij grote interesse kijken we of we een tweede bijeenkomst kunnen organiseren.

Deelnemers aan de klankbordgroep ontvangen voorafgaand aan de bijeenkomst een nota met de inhoudelijke voorstellen zodat je goed voorbereid het gesprek met ons kunt aangaan.

Na afloop wordt de presentatie van de bijeenkomst samen met een impressie van de bijeenkomsten gepubliceerd op KIA.