Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een opener overheid

Wil je aan de slag met actieve openbaarmaking, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Met de e-learnings ‘Actieve openbaarmaking’ helpt RDDI jou op weg. Zodat jij straks alles weet over het waarom, het wat en - vooral - het hoe!

Actieve openbaarmaking: waarom, wat en hoe

De e-learnings ‘Actieve openbaarmaking’ gaan in op het waarom, het wat en het hoe van actieve openbaarmaking: waarom maakt de overheid steeds meer informatie actief openbaar, wat wordt er actief openbaar gemaakt, en hoe doe je het - oftewel, wat betekent het voor jouw werk. Zo krijg je een goede introductie op het onderwerp en weet je hoe jij bij kunt dragen aan een transparantere overheid.

E-learnings in twee varianten

De e-learnings ‘Actieve openbaarmaking’ zijn beschikbaar in twee varianten: voor rijksmedewerkers en voor leidinggevenden. Beide varianten gaan in op de redenen achter actieve openbaarmaking, de wetgeving en de praktijk (wat maak je wel openbaar en wat niet). Daarnaast hebben beide varianten een module over jouw bijdrage aan meer openbaarheid, vanuit je rol als medewerker of als leidinggevende.

Meld je nu aan via RADIO

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Wacht dan niet langer. De e-learnings zijn beschikbaar bij de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) en staan onder het thema Informatiehuishouding. Registratie en deelname zijn kosteloos voor medewerkers van de rijksoverheid.