Doe mee met infosessie Open op Orde

Tijdens de eerste van een reeks informatiesessies Open op Orde d.d. 28 april verkenden we met ruim 80 deelnemers uitgebreid de route om het eigen actieplan te maken. Was je er niet bij? Meld je dan aan voor een van de volgende infosessies. 

Meld je aan voor infosessie

Houd openoporde.nl in de gaten voor nieuwe data (als daar behoefte aan is), diverse tools, vragen en antwoorden, tips/handvatten en updates.

Waardevolle tips & tricks

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Ministerie van Justitie en Veiligheid gaven een kijkje in hun keukens en deelden waardevolle tips en suggesties om tot een goed en gedragen plan te komen. Hun aanpak en de tools die zij hebben ingezet, delen we binnenkort op openoporde.nl.

Geen plan betekent geen geld

Slim samenwerken

CIO Rijk en RDDI lichtten de nulmeting, het stappenplan, de beoordelingscriteria, sturing op dit geheel en de taken van de nog aan te stellen regeringscommissaris toe. Hiermee werd glashelder hoe groot de opgave is. Voor iedereen. De noodzaak tot samenwerking en slim organiseren is dan ook groot.

Behoefte aan professionals en ondersteuning

Hoe ver de deelnemers aan de infosessie zijn met de voorbereidingen op het actieplan van hun eigen organisatie? Dit varieert tussen ‘nog niet begonnen’ en ‘ongeveer op de helft’. Er is dus nog veel werk te verzetten tot 1 juli 2021. De behoefte aan ondersteuning is groot. Het gebrek aan capaciteit (i-professionals) lijkt bij alle deelnemers van de sessie de grootste zorg te zijn. Hoewel dit thema alle aandacht heeft, is zoeken naar alternatieve manieren om tot een goed plan te komen de belangrijkste aanrader waarmee de sessie is afgerond. Immers, de deadline staat vast. En geen plan betekent geen geld.