Regeringscommissaris Informatiehuishouding: Amsterdam en Utrecht gingen al voor

Het kabinet komt in de reactie op de toeslagenaffaire kinderopvang met de introductie van een regeringscommissaris informatiehuishouding. De gemeenten Utrecht en Amsterdam kennen al langer een informatiecommissaris. Een belofte? Structurele aandacht voor openbaarmaking kan in relatief korte tijd in ieder geval veel vruchten afwerpen. iBestuur publiceerde een gesprek met de enige lokale, fulltime informatiecommissarissen in Nederland: Donovan Karamat Ali (Utrecht) en Sofie Bustraan (Amsterdam).

“Het gaat bij ons nog niet goed, daar werken we hard aan. Ik ben wat dat betreft ook blij met de kabinetsreactie op de Toeslagenaffaire, waarin wordt gezegd: om openbaar te kunnen zijn moet wel je informatiehuishouding op orde zijn. En dat het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale informatiehuishouding (RDDI) dit probleem integraal aanpakt.”

Regeringscommissarissen in het buitenland