Oproep: laat je horen over digitale informatiehuishouding

Door de digitalisering is ons werk flink veranderd. We doen steeds meer digitaal en we moeten aan allerlei regels voldoen, zoals de WOB, AVG en archiveringstermijnen, wat er door de groeiende hoeveelheid informatie niet eenvoudiger op wordt. Deze maand gaat, in opdracht van RDDI, een onderzoek van start naar digitale informatiehuishouding. We beginnen met interviews waarvoor we rijksmedewerkers zoeken van alle (onderdelen van) ministeries en op alle niveaus. Waar loop je tegenaan, heb je een klein of groot idee voor verbetering en wat moeten we vooral zo houden? Meld je aan om je te laten horen.

De opbrengsten uit de interviews helpen ons de goede kant op

Op basis van de interviews en een grootschaliger onderzoek dat volgt, wordt in kaart gebracht wat digitale informatiehuishouding betekent voor de dagelijkse praktijk van ambtenaren en hoe de digitale werkomgeving meer gebruiksvriendelijk kan worden ingericht.
We willen we antwoord krijgen op onder andere de volgende vragen:
- Hoe kunnen we ons werk zo inrichten dat informatiehuishouding zo gemakkelijk mogelijk gaat? 
- Hoe kan technologie ons hierbij helpen?
- Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zo bewust mogelijk met informatie omgaat?

Praktische informatie

De interviews vinden plaats in Den Haag en Utrecht;
- kunnen op je eigen werkplek plaatsvinden;
- duren ongeveer 45 minuten;
- vinden plaats op een moment dat het jou uitkomt, ergens tussen 5 en 13 februari.

Meld je aan!
Wil je je mening delen, meld je dan nu aan via het onderstaande formulier. Wij ontvangen je reactie graag uiterlijk 23 januari. Ook als je weinig te maken hebt met informatiehuishouding, is het voor ons interessant om te horen hoe je hier tegenaan kijkt, dus alle reacties zijn welkom.

Aanmelding interview digitale informatiehuishouding

Beschikbaarheid

5 februari
7 februari
11 februari
13 februari

Op welke van de onderstaande data ben je beschikbaar? Geef svp zo veel mogelijk data door, zodat we een geschikt moment kunnen vinden. In de week van 21 januari nemen we contact op om een afspraak te maken.

avg-nl

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

RDDI vraagt deze gegevens om het onderzoek zo goed en efficiënt mogelijk te laten uitvoeren. Uw gegevens worden alleen gedeeld met het onderzoeksbureau Kantar Public, in het kader van het betreffende onderzoek.

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

Wij gebruiken je contactgegevens zodat onderzoeksbureau Kantar Public contact kan opnemen om een afspraak te maken en we ook een beeld kunnen vormen van de aanmeldingen qua verdeling over ministeries en functiegroepen.

Op welke manier worden uw gegevens verwerkt?

Wij gebruiken je contactgegevens zodat onderzoeksbureau Kantar Public contact kan opnemen om een afspraak te maken en we ook een beeld kunnen vormen van de aanmeldingen qua verdeling over ministeries en functiegroepen.

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

Zodra het onderzoek afgerond is, worden uw gegevens vernietigd, zowel bij het onderzoeksbureau als bij RDDI.

Wat zijn uw rechten?

Meer informatie over uw rechten vindt u op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaringverplicht *