22 juni Keukentafelsessie #9

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

De keukentafelsessiewordt live uitgezonden vanuit DOK Centrum, openbare bibliotheek Delft en is na aanmelding bij iBestuur online te volgen. Kijkers kunnen een actieve bijdrage leveren via Mentimeter en door via de chat vragen te stellen of suggesties aan te dragen.

Op donderdag 22 juni 2023 vindt de negende in een reeks keukentafelsessies plaats. Het thema van deze negende keukentafelsessie is 'Informatiehuishouding: linking pin tussen beleid en uitvoering'. 

De complexiteit van wetgeving en de stapeling van beleid staan in de weg van een goede uitvoering. Daardoor staan burgers in de kou. Regelingen bereiken burgers en ondernemers die daar recht op hebben niet, of ze moeten eindeloos formulieren invullen, of ze moeten veel te lang wachten op antwoord. En aan de andere kant: de uitvoeringsinstanties beschikken te vaak niet over de informatie waarmee ze hun opdracht kunnen uitvoeren. Dit alles wordt pijnlijk duidelijk in de Staat van de Uitvoering.

Hoe kunnen we – rekening houdend met deze problemen – de informatiehuishouding zo organiseren dat de kloof tussen beleid en uitvoering wordt overbrugd? Arre Zuurmond spreekt met zijn tafelgasten over mogelijke oplossingen door standaardisatie, wetgevingsmethodiek en multidisciplinaire samenwerking.