19 januari Demo Donderdag met de Future Lab Field Guide

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Digitaal

Als toevoeging op de toekomstverkenning in het rapport 'De informatiehuishouding van het Rijk in 2030’, heeft Future Lab in samenwerking met ontwerpbureau Reframing Studio een Field Guide ontwikkeld. Het doel van de Field guide is om de theorie uit het eerdere rapport in de praktijk te kunnen toepassen.

De Future Lab Field Guide kan voor allerlei vraagstukken op het gebied van innovatie en informatiehuishouding gebruikt worden. In het verleden hebben we deze manier van werken bijvoorbeeld toegepast op de vraag welke nieuwe beroepen we in de toekomst mogelijk nodig hebben in de context van de informatiehuishouding van het Rijk.

Door de toekomst mee te nemen in je vraagstuk zorg je ervoor dat de oplossingen die je ontwerpt passen in een veranderde wereld. Zo kun je bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige informatiehuishouding. In het eerste kwartaal organiseren we tevens een aantal werksessies om samen met verschillende organisaties aan de slag te gaan.

Wil je graag meewerken? Of heb je vragen, ideeën of suggesties? Kom dan naar de Demo Donderdag! Geef je op bij daniel.kruuk@minocw.nl.

Demo Donderdag

Sinds 2021 worden Demo Donderdagen digitaal georganiseerd voor en door collega’s van Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI), het Nationaal Archief en Doc-Direkt. Het is ontstaan met als doel de ontwikkelingen in een digitaliserende overheid die indirect van invloed zijn op de informatiehuishouding binnen het Rijk tastbaar te maken. Die onderwerpen lijken ogenschijnlijk niet zoveel met elkaar te hebben, maar kunnen de informatiehuishouding wel degelijk beïnvloeden. Aan de basis van dit gedachtegoed ligt het rapport 'De informatiehuishouding van het Rijk in 2030’.