29 september Keukentafelsessie #4 Arre Zuurmond: De werkplek van de toekomst: is de overheid er klaar voor?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

De keukentafelsessie wordt live uitgezonden en is na aanmelding online te volgen. Kijkers kunnen een actieve bijdrage leveren via Mentimeter en door via de chat vragen te stellen of suggesties aan te dragen.

Op donderdag 29 september vindt de vierde in een reeks keukentafelsessies plaats met Arre Zuurmond, de regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Het thema van deze sessie is 'De werkplek van de toekomst: is de overheid er klaar voor?'. De werkplek van vandaag en morgen is een digitale werkplek: een samenspel van devices, technologieën, software en bijbehorende tools. Die moderne werkplek verbetert samenwerking, flexibiliteit en productiviteit. Uiteraard worden er ook eisen aan gesteld: snelheid, security, enzovoort. En steeds vaker ook gezondheids-, duurzaamheids- en sociale aspecten. Dat alles geldt ook of misschien wel juíst voor de werkplek van de ambtenaar. En daar zijn zorgen over. Is de werkplek van de ambtenaar wel ‘bij de tijd’ en klaar voor de toekomst? Als dat niet zo is: is de overheid dan wel een aantrekkelijke werkgever, met name voor de jonge ambtenaar? En: kunnen we met de huidige werkplek wel voldoen aan de vragen en eisen van de maatschappelijke opgaven en de politiek? Bestaat dé werkplek van de toekomst überhaupt?

Vergroot afbeelding Keukentafelsessie 8 juni 2022
Beeld: ©iBestuur / Arnoud van Gemeren
Arre Zuurmond in gesprek tijdens Keukentafelsessie #2 in regiobibliotheek Lek & IJssel in IJsselstein

Keukentafelsessies met Arre Zuurmond

Regeringscommissaris Arre Zuurmond neemt ons mee in de dilemma’s en kansen op het gebied van de informatiehuishouding van de overheid. Hij nodigt daartoe gasten uit aan de keukentafel: die bevindt zich deze keer in de bibliotheek Theek 5 in Oosterhout. In een open gesprek, waarin vragen net zo belangrijk zijn als antwoorden, zoekt Arre Zuurmond samen met zijn gasten naar oplossingen. U kunt de Keukentafelsessie online bijwonen of naderhand terugkijken via deze website of de website van iBestuur. De organisatie van de keukentafelsessies is in handen van iBestuur en de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken.

Live uitzending vanuit openbare bibliotheken

De tien keukentafelsessies worden live uitgezonden en zijn na aanmelding online te volgen. Voor de gesprekken is gekozen voor onafhankelijke locaties met maatschappelijke relevantie. De openbare bibliotheken in ons land staan midden in de samenleving en zijn bekend als 'bastion voor vrijheid van meningsvorming'. Vandaar de keuze om telkens vanuit een andere openbare bibliotheek in Nederland een uitzending te verzorgen.

Neem actief deel aan het gesprek!

Tijdens deze sessie kun je actief aan het gesprek deelnemen. Hoe? Bij de aanmelding kun je aangeven wat er volgens jou aan bod moet komen. Arre Zuurmond maakt een keuze uit de suggesties en neemt die mee aan tafel. En tijdens de sessie kun je meepraten: onze moderatoren leggen via de chat vragen voor en brengen het commentaar in het tafelgesprek. Ook maken we gebruik van de interactieve online tool Mentimeter. De regeringscommissaris formuleert een aantal discussiepunten waarop je kunt reageren. Je kunt dan via de chat meepraten over oplossingen. 

Ideeën en aanmelden

Wat moet de regeringscommissaris volgens jou beslist naar de keukentafel meenemen over dit thema? Vul jouw vraag, thema of idee in op het aanmeldformulier en Arre Zuurmond zal de meeste prikkelende onderwerpen in de uitzending aan zijn gasten voorleggen. Jouw deelname en bijdrage stelt Arre zeer op prijs!

Meld je aan voor deze keukentafelsessie via de website van iBestuur.

Tafelgasten 29 september

Aan tafel schuiven de volgende personen aan:
Naam Functie Organisatie
Paul Adels Directeur Bibliotheek Oosterhout
Gildardo Gaviria Teamleider Informatie Innovatie en Beheer Gemeente Oosterhout
Michelle Kames Jonge ambtenaar van het jaar 2022 FUTUR / Gemeente Den Haag
Emiel de Graaff Rijks I-trainee Autoriteit Persoonsgegevens
Jantien Borsboom Programmamaker Kennismakerij Tilburg Bibliotheek Midden-Brabant
Chantal van Schaagen  Plv. secretaris Dagelijks Bestuur Groepsondernemingsraad Rijk (GOR)
Dirk Jan van der Linden Programmadirecteur ICTU

Pepijn van der Spek

Innovation Manager Hybrid Working / Smart Buildings Ministerie BZK

Marc van Hilvoorde

Plaatsvervangend directeur CIO Rijk
Marcel Thaens CIO  Provincie Brabant