08 juli Kick-off: ontwikkelen centraal opleidingsprogramma werken met overheidsinformatie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Donderdag 8 juli organiseert RDDI een kick-off over dit thema voor communicatieadviseurs, leerprofessionals en professionals op het gebied van informatiehuishouding. 

Een goed functionerende overheid begint bij volledige, betrouwbare en transparante overheidsinformatie. Met de vier actielijnen uit het generiek actieplan ‘Open op Orde’ gaan we de informatiehuishouding van de Rijksoverheid verbeteren en transparanter maken. Één van deze actielijnen is dat alle medewerkers moeten weten wat een goede informatiehuishouding betekent voor hun dagelijks werk. De verandering die daarvoor nodig is kost tijd, kennis en extra middelen. Omdat dit een grote opgave is, hebben we daarbij hulp nodig. 

Programma

Tijdens de kick-off verzorgt prof. dr. Margriet Sitskoorn (hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit Tilburg en auteur van o.a. Hersenhack en Het maakbare brein) een lezing. Hierin staat de werking van ons brein centraal. Hoe sluit de informatieverwerking door je hersenen aan op de informatievoorziening van de huidige wereld? Een college over hoe je je hersenen als het ware kunt updaten zodat ze beter zijn toegerust op de wereld van vandaag.

Denk je mee?

Na de lezing denken we samen na over leeroplossingen voor het werken met overheidsinformatie. Want hoe doe je dat in je eigen werk? Waar loop je tegen aan? Wat moet je daarvoor kunnen? Welke oplossingen zie je? Belangrijke vragen om zowel rijksbreed als op organisatieniveau te stellen.

Aanmelden

We horen graag van jou waar jij staat, waar je behoefte aan hebt en onderzoeken graag hoe we elkaar kunnen versterken. Ben je er donderdag 8 juli bij? Meld je direct aan via het contactformulier. Is deze bijeenkomst interessant voor een collega? Stuur de uitnodiging dan gerust door. Ben je verhinderd, maar wil je wel op de hoogte blijven? Vul dan ook het contactformulier in.

Kick-off centraal opleidingsprogramma werken met overheidsinformatie

Meld je aan *
Vakgebied

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om u van informatie te voorzien. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

‘Wij gebruiken uw gegevens, met uw toestemming, omdat wij anders niet in staat zijn om uw van informatie te voorzien’.

Op welke manier worden uw gegevens verwerkt?

Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van de activiteiten bij RDDI. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

Na afloop van het wettelijke bewaartermijn worden deze gegevens verwijderd.

Wat zijn uw rechten?

Meer informatie over uw rechten vindt u op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *