17 september Workshop 'Scenario's: kosten verbetering informatiehuishouding'

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie The Hague Conference Center New Babylon, Anna van Buerenplein 29, 2595 DA Den Haag

Zet in mijn agenda

De verbetering van de informatiehuishouding moet een stevige impuls krijgen. Maar hoe moet zo’n impuls worden gefinancierd? En hoe kun je dit onderbouwen? Welke scenario’s zijn denkbaar en wat moet je daarvoor doen?

Tijdens deze workshop kijken we naar de scenario’s en acties die nodig zijn om de verbetering van informatiehuishouding binnen rijksorganisaties financieel te kunnen onderbouwen. Als leidraad wordt hierbij gebruik gemaakt van de Kosten-Batenanalyse MJP Verbetering Informatiehuishouding en bijbehorende handreiking, die organisaties helpt om de kosten en baten in kaart te brengen.

Het programma

Prof. Rik Maes, bij velen bekend als inspirerend spreker over informatiemanagement, begint het programma met een schets van ‘the bigger picture’. Daarna volgt uitleg en toepassing van scenarioplanning door Dion Kotteman en Jeroen Simons van Grey Matter Matters. In het derde deel van de workshop komt de Handreiking Kosten en Baten Verbetering Informatiehuishouding aan bod. Paul Deurvorst, adviseur bij PBLQ en opsteller van deze leidraad voor rijksorganisaties, geeft een toelichting en beantwoordt vragen.  

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij de financiering t.b.v. de verbetering van informatiehuishouding binnen hun departement of uitvoeringsorganisatie.
ing).

Aanmelden

Vanwege COVID-19 is er plaats voor max. 25 deelnemers.  Meld je daarom snel aan via onderstaand formulier.

Deze workshop wordt georganiseerd door RDDI in samenwerking met PBLQ (uitvoerder van het KBA-onderzoek) en GMM (Bureau voor advies, regie en ondersteuning bij bestuurlijke en digitale vraagstukken, o.a. scenarioplanning).

Meld je aan voor deze workshop

avg-nl

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanmelding te kunnen verwerken, waarna ze vernietigd worden. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

Wij gebruiken uw gegevens, met uw toestemming, omdat wij anders niet in staat zijn om uw aanmelding te verwerken.

Op welke manier worden uw gegevens verwerkt?

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanmelding te verwerken. Uw aanmelding wordt door onze eigen medewerkers in behandeling genomen. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld.

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

Uw gegevens worden na 6 maanden automatisch uit onze systemen verwijderd.

Wat zijn uw rechten?

Meer informatie over uw rechten vindt u op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *