Infographic Beslisnota’s: schrijven voor openbaarheid

Beslisnota’s actief openbaar maken. Dat vraagt ook iets van jou. Per 20 september zijn beslisnota's bij alle Kamerstukken openbaar. Om duidelijk en open te zijn over de inhoudelijke afwegingen bij besluitvorming is het belangrijk dat iedereen binnen de Rijksoverheid weet hoe je schrijft voor openbaarheid. Want het zijn niet langer alleen bewindspersonen die moeten begrijpen wat de afwegingen bij een besluit zijn geweest. Iedereen in Nederland moet inzicht hebben in waarom een beslissing is genomen. Denk aan journalisten, Kamerleden en alle andere Nederlanders. Door direct duidelijk te schrijven, geven we een goed beeld van de inhoudelijke afwegingen bij een besluit. Maar hoe zorg je er nu voor dat documenten voldoen aan de eisen? En welke afwegingen moet je hierbij maken? Als je aan de slag gaat, is deze infographic een hulpmiddel.