Over Goed Bewaard

Het is meer dan ooit belangrijk dat overheidsinformatie niet alleen juist is, maar ook altijd beschikbaar en vindbaar is. Iedere medewerker van de Rijksoverheid speelt hierin een rol. Op de website Goed Bewaard geven we informatie en ondersteuning.

Informatie, tips en tools

In november 2020 is de rijksbrede campagne 'Goed bewaard' van start gegaan. Als onderdeel van die campagne is deze website gelanceerd. Hier bundelen we allerlei handige informatie en praktische tips voor medewerkers en managers over het omgaan met overheidsinformatie. Verder vind je hier diverse tools die je helpen om het onderwerp bespreekbaar te maken in je eigen organisatie.

Informatiehuishouding en actieve openbaarmaking

Vorig jaar presenteerde de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) haar bevindingen. Die hebben verschillende initiatieven rondom de thema’s informatiehuishouding en actieve openbaarmaking in een stroomversnelling gebracht. Op deze website bundelen we deze initiatieven en zorgen we dat je snel de juiste informatie vindt.

Blijf op de hoogte

Naast deze website is het belangrijk dat je ook het intranet van je eigen organisatie goed in de gaten houdt. De werkwijze voor het omgaan met overheidsinformatie verschilt immers per organisatie. Het is aan de ministeries en uitvoeringsorganisaties zelf om verder invulling te geven aan de boodschappen en acties vanuit Goed Bewaard. 

Het laatste nieuws van RDDI in je mailbox?

Meld je dan aan voor de RDDI-nieuwsbrief.