Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over informatiehuishouding of een van onze projecten? Bekijk onderstaand overzicht met veelgestelde vragen. Je kunt de filters gebruiken om gerichter te zoeken. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

94 producten & publicaties

Vul zoekcriteria in
Vul hier een trefwoord in waarop u wilt filteren.
Periode
U kunt hier een specifiek type product of publicatie kiezen, zoals brochures of jaarverslagen.
Sorteren op:
 1. Wat zijn de onderstromen?

  Er zijn vele onderstromen die de veranderingen in de informatiehuishouding van het Rijk drijven. In deze hotspot staan de 12 ...

  Vraag en antwoord

 2. Wat is Woo-hulp tooling?

  Woo-hulp tooling is de term die RDDI hanteert voor software die het afhandelen van Woo-verzoeken ondersteunt. We onderscheiden ...

  Vraag en antwoord

 3. Is er in de handreiking voldoende aandacht besteed aan het zgn. life-cyclemanagement, zodat duidelijk is met welke kostencomponenten en investeringsmomenten rekening gehouden moet worden?

  Vraag en antwoord

 4. In het onderzoek KBA is geconstateerd dat financiële gegevens over baten van verbeterde informatiehuishouding ontbreken. Is het dan wel reëel om in paragraaf 1.1 te stellen dat het gebruik van de Handreiking organisaties zicht op de baten kan opleveren?

  Vraag en antwoord

 5. In paragraaf 1.1. Doel van de Handreiking wordt gesteld dat de handreiking niet wordt gebruikt voor bijstelling van de best-guess uit de KBA. Wordt er rekening mee gehouden dat de best-guess uit de KBA een houdbaarheidsdatum heeft?

  Vraag en antwoord

 6. In het Nader rapport over het advies van de Raad van State over Ministeriële verantwoordelijkheid kondigt het Kabinet aan dat ‘een majeure investering’ moet worden gedaan om de informatiehuishouding te verbeteren. Het Kabinet kondigt aan, dat nog in deze kabinetsperiode een inventarisatie zal worden gestart van de knelpunten die rijksorganisaties ervaren. Kan de Handreiking hierbij een rol spelen?

  Vraag en antwoord

 7. Wat wordt er verder gedaan met de Handreiking Verdieping Kosten-Batenanalyse Meerjarenplan Verbetering Informatiehuishouding Rijk?

  Vraag en antwoord

 8. Bestaat er een specificatie van de componenten die zijn meegenomen in de structurele lasten?

  Vraag en antwoord

 9. Hoe komt het dat de structurele lasten, waarvan in de Handreiking wordt uitgegaan, relatief hoog zijn?

  Vraag en antwoord

 10. In mijn organisatie is het DMS/RMA het basisinstrument bij het implementeren van verschillende actielijnen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de beleidslijn Berichtenapps. We willen de uitvoering van deze actielijn combineren met de vervanging van het DMS. Dan is het moeilijk om ‘onderhoud of vervanging’ en de nieuwe investering goed te onderscheiden.

  Vraag en antwoord