Doe mee met infosessie Open op Orde

In de infosessies Open op Orde verkennen we uitgebreid de route om het eigen actieplan te maken. Was je er nog niet bij?

Nieuwe data

Houd openoporde.nl in de gaten voor nieuwe data, diverse tools, vragen en antwoorden, tips/handvatten en updates.

Slim samenwerken

CIO Rijk en RDDI lichten de nulmeting, het stappenplan, de beoordelingscriteria, sturing op dit geheel en de taken van de nog aan te stellen regeringscommissaris toe. Hiermee wordt duidelijk hoe groot de opgave is. Voor iedereen. De noodzaak tot samenwerking en slim organiseren is dan ook groot.

Behoefte aan professionals en ondersteuning

Hoe ver de deelnemers aan de infosessie zijn met de voorbereidingen op het actieplan van hun eigen organisatie? Dit varieert tussen ‘nog niet begonnen’ en ‘ongeveer op de helft’. Er is dus nog veel werk te verzetten tot 1 juli 2021. De behoefte aan ondersteuning is groot. Het gebrek aan capaciteit (i-professionals) lijkt bij alle deelnemers van de sessie de grootste zorg te zijn. Hoewel dit thema alle aandacht heeft, is zoeken naar alternatieve manieren om tot een goed plan te komen de belangrijkste aanrader waarmee de sessie is afgerond. Immers, de deadline staat vast. En geen plan betekent geen geld.