Kennisbank

In het vakgebied informatiebeheer (en de randvoorwaardelijke vakgebieden) volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Veranderende wet- en regelgeving, nieuwe methodieken en innovatieve technieken doen regelmatig hun intrede. Gelukkig verschijnen er regelmatig handreikingen, handboeken, whitepapers en artikelen die helpen bij het vergaren van nieuwe kennis en inzichten. Maar het valt niet altijd mee om de juiste informatie te vinden.

Daarom verwijzen we je graag naar de kennisbank (NA) van onze collega's bij het Nationaal Archief. Hierin zijn verschillende kennisproducten opgenomen over onderwerpen als Archiveren by Design, waardering en selectie, vervanging, recordkeeping, preserveren en meer.

Ook de kennisbank (EAR) van onze collega's bij de Enterprise Architectuur Rijksdienst is erg waardevol. De EAR beschrijft uitgangspunten, principes en bouwstenen (building blocks), vanuit een Rijksbreed perspectief en biedt daarmee een referentiekader voor programma's en projecten op gebied van informatievoorziening.

Vanuit het leerhuis willen we op deze pagina ook nog meer kennis van trends en ontwikkelingen presenteren. Suggesties voor interessante content voor de Kennisbank? Mail naar leerhuisihh@minocw.nl