Keukentafelsessie 3#: Zicht en zeggenschap: Hoe krijgt de burger regie op eigen gegevens?

Op 7 juli 2022 vindt de derde keukentafelsessie plaats met Arre Zuurmond, regeringscommissaris Informatiehuishouding. Deze keer over regie op (eigen) gegevens. Meld je nu alvast aan voor online deelname! 

Organisaties verzamelen gegevens van burgers; ook overheidsorganisaties en organisaties in het publieke domein doen dat in grote mate. De gestructureerde gegevens worden gebruikt om beslissingen te nemen over burgers. Bijvoorbeeld voor welke toeslag of medische behandeling ze in aanmerking komen. Nu al die gegevens in digitale systemen staan is het voor de burger lang niet altijd inzichtelijk welke informatie de overheid over hem heeft. 

Arre Zuurmond gaat met zijn gasten – van binnen en buiten de overheid - in gesprek over dit thema. Wat betekent het gebrek aan zicht op en zeggenschap over eigen gegevens voor de informatiepositie van burgers wanneer zij zakendoen met de overheid? Wat zijn de belemmeringen aan de kant van de overheid; denk aan privacyregelgeving en ICT-systemen die niet met elkaar ‘praten’? En wat zijn de oplossingen?

Vergroot afbeelding Arre Zuurmond
Beeld: ©Rijksoverheid

Meer informatie en aanmelden

Meld je nu alvast aan! En houd deze website in de gaten voor meer informatie en de gastenlijst. Op deze pagina vind je het volledige programma.