Projectmatig werken

Duur: 1 lesdag
Vorm: klassikaal (online)
Groepsgrootte: min. 6/max. 12 deelnemers
Lestijden: 09:30 – 17:00 uur
Studiebelasting: 8 uur

Beschrijving

Wat is het verschil tussen projectmatig werken en gewoon je dagelijkse werk doen? Wat komt er allemaal kijken bij het uitvoeren van een project en hoe bereid je je goed voor samen met de juiste stakeholders? In deze training maak je kennis vanuit je rol van projectmedewerker met verschillende projectmethodieken, zoals Prince 2, Scrum en Projectmatig creëren (PMC). Wanneer zet je deze technieken in en wie betrek je hierbij?

Waarom deze training: wie nog niet vertrouwd is met projectmatig werken krijgt via deze training handvatten om als projectmedewerker goed beslagen ten ijs te gaan, de juiste scope en focus aan te brengen (zoals: wat wordt er van mij verwacht in een project? Wat is de rol van de opdrachtgever en de projectleider) en aandacht voor het beoogde resultaat met inbreng van stakeholders (projectleden, maar ook medewerkers buiten het project).

Doelgroep/benodigde kennis

Starters, medewerkers met nog niet veel ervaring met projectmatig werken.
Instapniveau MBO+: we doen een beroep op het vermogen planmatig te kunnen denken.

Leerdoel

Deelnemers leren wat projectmatig werken vanuit het perspectief van projectmedewerker inhoudt, welke projectmethodieken er zoal zijn en welke ze in een bepaalde situatie het beste kunnen toepassen en wat daarbij komt kijken.
Kennis: Deelnemers kennen verschillende projectmethodieken, waar ze toe dienen en wanneer ze in welke context ingezet kunnen worden. Daarbij leren de deelnemers ook wat hun rol is ten opzichte van die van andere projectleden, de opdrachtgever en de projectleider en stakeholders buiten het project (Inzicht en Toepassing).
Daarnaast leren de deelnemers vanuit een nieuwsgierige houding met oog voor de belangen van de stakeholders projectmatig te denken en werken (Attitude).

Opzet/werkvorm

Aan de hand van quizzen en polls leren de deelnemers verschillende projectmethodieken, gevolgd door een toelichting door de trainer. Daarnaast gaan de deelnemers aan de slag met verschillende praktijkoefeningen om te komen tot een concrete vertaling van theorie naar praktijk.

Agenda

  • woensdag 22 februari 2023

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden opleiding Leerhuis Informatiehuishouding

Geef hier de naam aan van de cursus waarvoor jij je aan wilt melden.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding. Uw informatie wordt niet centraal opgeslagen en niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)