Klantgericht communiceren voor informatieprofessionals

Herken je deze situatie: je denkt tijdens een vergadering dat iedereen begrepen heeft wat je vertelde en een tijdje later blijkt dat je collega’s een heel andere invulling aan jouw verhaal hebben gegeven. We communiceren iedere dag met elkaar. Maar wat is nu échte communicatie? Is dat alleen het uitwisselen van woorden of gebeurt er meer?

Duur: 1 lesdag
Vorm: klassikaal (online)
Groepsgrootte: min. 6/max. 12 deelnemers
Lestijden: 09:30 – 17:00 uur
Studiebelasting: 8 uur

Beschrijving

In deze training leer je wat effectieve communicatie is: hoe maak je bijvoorbeeld daadwerkelijk contact met de ander (rapport)? En hoe kom je tot een goed gesprek, waarbij je echt naar elkaar luistert om zo met elkaar tot de gewenste uitkomst te komen. Daarbij leer je de verschillende communicatiestijlen die er zijn effectief in te zetten.

Het uitgangspunt van de training is ‘praten is één, echt communiceren is iets anders’. Dat vraagt om ook bereid te zijn naar de ander te luisteren. In deze training leer je wat er nodig is voor het voeren van een goed gesprek (‘eerst begrijpen, dan begrepen worden’) en maak je niet alleen kennis met je eigen communicatie-voorkeurstijl, maar ook met die van de ander en hoe je daar in de interactie met de ander rekening mee kunt houden. Daarbij leer je effectief te communiceren en te komen tot de gewenste output.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die graag met communicatie aan de slag wil.

Agenda

  • donderdag 6 april 2023 (laatste plekken)
  • donderdag 1 juni 2023
  • donderdag 3 augustus 2023
  • woensdag 4 oktober 2023
  • donderdag 7 december 2023

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Let op dat je de juiste startdatum en naam van de cursus doorgeeft.

Aanmelden opleiding Leerhuis Informatiehuishouding

Geef hier de naam aan van de cursus waarvoor jij je aan wilt melden.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor uw aanmelding. Uw informatie wordt niet centraal opgeslagen en niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)