Verslag van Di-stroy meets Impact Startup festival

Afgelopen 2 oktober was een grote delegatie van RaI en  Di-stroy aanwezig op het Impact Startup festival. In de Fokker terminal hostte ImpactCity, de startup en scale-up gemeenschap van Den Haag, een internationaal georiënteerd festival.

Het doel van ImpactCity is om een platform te bieden voor het smeden van publieke en private samenwerkingsverbanden die nodig zijn om allerlei toekomstige uitdagingen succesvol aan te pakken. De Fokker terminal was daarom afgeladen met allerlei verschillende initiatieven die zich presenteerden.

Twee challenges uitgezet

Di-stroy heeft bij het Impact Startup festival twee technologische challenges uitgezet, waaraan ook een geldprijs is verbonden van €5.000 voor de beste oplossing die wordt ingediend. De eerste challenge is ‘Control Delete’ en heeft als doel een reactieve oplossing te vinden voor het opsporen van duplicaten die systeemoverstijgend vernietigd moeten worden. Control Delete zoekt een oplossing voor het wegwerken van digitale vernietigingsachterstanden. De andere challenge is het proactieve ‘Track, Trace & Destruct’ , waarbij het doel is om informatieobjecten vanaf creatie te volgen. Op deze manier is het mogelijk om de automatiseringsmogelijkheden in beeld te krijgen bij de toepassing van selectielijsten en het rubriceren van dossiers.

Tijdens zogenaamde ‘in-depth sessions’ konden geïnteresseerde partijen aanschuiven bij projectleden van Di-stroy, waar praatplaten aanwezig waren om de problematiek te schetsen.  Ondertussen werd een mindmap opgesteld met relevante input voor Di-stroy.


Resumerend was het voor Di-stroy een nuttige en interessante bijeenkomst, waarbij met een aantal geïnteresseerde partijen over beide challenges is gesproken en gespard. Geïnteresseerde partijen hebben tot 1 november de tijd om een voorstel in te dienen met mogelijke oplossingen voor de challenges.