12 januari Digitale vernietiging

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Klassikaal (fysiek of online)

Zet in mijn agenda

Vernietigen van informatie is een plicht voor overheidsorganisaties. Selecteren en vernietigen in de analoge informatiehuishouding kent voor de meeste informatiebeheerders geen geheimen meer. Dat geldt niet voor vernietigen van digitale informatie. Door de manier waarop digitale informatie wordt bewaard spelen andere aspecten een rol. In een digitale wereld is het simpel ‘deleten’ van een file niet voldoende om verantwoord te vernietigen.

Duur: 1 lesdag
Vorm: klassikaal (fysiek of online)

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor informatiebeheerders die daadwerkelijk aan de slag willen met digitale vernietiging en op zoek zijn naar concrete startpunten. Voorkennis over applicaties, systemen en metadatamodellen is niet nodig.

Resultaat

Na afloop van de cursus hebben de deelnemers inzicht in de mogelijkheden om digitale vernietiging binnen hun organisatie toe te passen

Inhoud

Door maatschappelijke discussies over privacy, de transparante overheid en het onrechtmatig verwijderen van informatie, speelt digitale vernietiging een steeds belangrijkere rol. Wat verstaan we eronder? Hoe rijm je de plicht om de privacy van de burger zo optimaal mogelijk te beschermen met optimale toegankelijkheid van informatie? Hoe ga je om met leveranciers om digitale vernietiging voor elkaar te krijgen?

Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de cursus middels de volgende aspecten:

  • Wettelijke kaders
  • Stakeholders in kaart
  • Technische wensen
  • Eisen uit normen / standaarden naar de praktijk
  • Metadata

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden op de pagina cursusagenda